A felcsúti polgármester Budapesten csatornázhat

Mészáros Lőrinc avatás Foglalkozás Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ polgármester politikus SZEMÉLY traktor ÜNNEP Alcsútdoboz, 2014. november 18.
Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölg
Alcsútdoboz, 2014. november 18. Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A fővárosi önkormányzat négy tenderen összesen félmilliárd forintért kötött szerződést csatornázási munkákra, derült ki az EU közbeszerzési értesítőjéből. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége két pályázaton is nyerni tudott.
Vágólapra másolva!

A csatornázási gigaprojekt (BKISZ) keretében négy közbeszerzési eljárás eredménye került fel az uniós közbeszerzési értesítő (TED) oldalára. A négy szerződés összértéke nettó 505 millió forintot tesz ki. A beruházást uniós forrásokból finanszírozza a főváros.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy konzorcium tagjaként a Colas Alterrával és a Duna Aszfalttal közösen nyert el összesen 226 millió forintot – az egyik tenderen 192 milliót, míg a másikon 34 millió forintot. A BKISZ II. CDM Konzorcium a X., a XVI. a XVII. a XVIII. és a XXIII. kerületben csatornázhat.

Mészáros Lőrinc cége több fővárosi kerületben is munkát kapott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mai hirdetményben megjelent másik két tendert a STRABAG-MML Kft., valamint egy konzorcium nyerte, amelyet a STRABAG Általános Építő Kft. és az A-Híd Építő Zrt. alkot. Előbbi pályázat 144,5 millió forintot, míg az utóbbi 134,4 millió forintot ért. A két közbeszerzés a II., a III. és a XXII. kerületeket érinti.