Andy Vajnát átvilágították

Vajna, Andrew G
Budapest, 2011. július 14. Andy Vajna magyar származású amerikai filmproducer (j) telefonál a TV2 A Szépségkirálynő című műsor felvételén. Balra a trinidadi származású énekes, Haddaway. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Vajna András György nemzetbiztonsági átvilágítása befejeződött, azon az átvilágított személy megfelelt, mondta Lázár János a filmipari kormánybiztos és kaszinótulajdonos átvilágításáról.
Vágólapra másolva!

közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Vajna nem kockázat

Lázár János hozzátette, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálata szerint

nemzetbiztonsági kockázat nem merült felül

Vajna András Györggyel kapcsolatban.

Andy Vajna átment az átvilágításon Forrás: MTI/Beliczay László

A miniszter szerint Andy Vajna az „országépítő munkában részt vehet”. Mint mondta, a vizsgálatra azért is volt szükség, mert egyeseknek nem volt elég az, hogy Vajna András György sikeres üzletember, nemzetközileg is elismert sikeres filmipari ember.

„Remélem a szokásos magyar irigységből kigyógyul az ország” – tette hozzá Lázár János.

A kaszinói nincsenek bekötve a NAV-hoz

Andy Vajna neve a korábbi Kormányinfókon is felmerült már. Legutóbb a filmipari kormánybiztos kaszinóérdekeltségeinek kivételes helyzete volt téma. Lázár János akkor elmondta, hogy a kaszinók játékadót fizetnek, és mivel blokkot sem kötelesek adni, így nincs áfafizetési kötelezettségük sem. A miniszter elismerte, hogy Andy Vajna kaszinói nincsenek bekötve a NAV-hoz.