200 ezer forint feletti kártérítésre ne is számítson

betörő, tolvaj, lopás, illusztráció
Vágólapra másolva!
A besurranó tolvajok által elemelt értékeket a biztosítók csak 50 és 200 ezer forint között térítik meg, de csak abban esetben, ha a károsult lakásbiztosítási szerződése tartalmazza a besurranásra vonatkozó kitételt, közölte a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.
Vágólapra másolva!

Ha az ügyfél lakásbiztosítása tartalmazza a besurranási kitételt, a tolvajok azonban 50 ezer forintnál kisebb értéket lopnak el, azt egyetlen biztosító sem téríti meg, viszont

ha az eltulajdonított érték meghaladta az 1 millió forintot, a biztosítók akkor is csak legfeljebb 200 ezer forintot fizetnek

a károsultnak, olvasható a közleményben.

A tolvajok kihasználják a lehetőséget

Németh Péter, a kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a jelenlegi hosszan tartó kánikulában a nyitott házakat, lakásokat szinte tálcán kínálják a tulajdonosok a besurranó tolvajoknak, akik ezt végtelenül találékonyan ki is használják.

A tulajdonosok tálcán kínálják a nyitott lakásokat Forrás: AFP

A településről településre utazó, többnyire bandákban dolgozó tolvajok éjszaka kifigyelik, hol van olyan nyitott ablak vagy terasz, amelyen akadálytalanul bemehetnek a házba, utána pedig visznek, amit csak érnek, mondta Németh Péter.

Néha még a tulajdonos is otthon van

Szerinte nappal gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok birtokaikon belül találkoznak a besurranókkal, akik ilyenkor rögtönzött rosszullétre, szomjúságra hivatkozva vizet kérnek, amit legtöbbször kapnak is, majd a segítőkész emberek csak később veszik észre, hogy lakásukból eltűnt a pénzük és egyéb tárgyaik.

Németh Péter hangsúlyozta, hogy mindenkinek érdemes megnéznie a régebben kötött lakásbiztosítási szerződését, van-e benne besurranásra is vonatkozó garancia, ellenkező esetben egyetlen biztosító sem fizet az eltulajdonított értékekért.