L. Simon reagált Lázár ultimátumára

Parlament L. Simon László Fidesz
Parlamenti ülésnap 2015 március 30.-án
Vágólapra másolva!
L. Simon László államtitkár jelenleg szabadságát tölti, de tudomásul vette Lázár János arra vonatkozó kérését, hogy váljon meg gazdasági érdekeltségeitől. Ha a szabadságáról visszatér, megvizsgálja, hogyan tud eleget tenni neki.
Vágólapra másolva!

„Nyaralok, de a sajtóosztály válaszol a kérdésére” – válaszolta L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Népszabadság munkatársának. Aki aztán az államtitkár kommunikációs vezetőjétől azt tudta meg, hogy L. Simon augusztus 20-ig szabadságát tölti, de Lázár János kérését tudomásul vette, és amint hazaérkezik, megvizsgálja, hogy azt miként tudja megnyugtató módon teljesíteni. A kommunikációs vezető azt is hozzátette:

ennek eredményéről az érdeklődők majd a megfelelő cégnyilvántartásokból tájékozódhatnak”.

Ne üzleteljenek!

Ahogy az Origo is megírta, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közleményben szólította fel államtitkárát (illetve összes kollégáját), hogy semmiféle üzleti tevékenységet ne folytassanak. Lázár János ezt megelőzően már személyesen is közölte L. Simonnal az elvárásait.

Lázár János személyesen és nyílt közleményben is közölte az elvárásait Fotó: Polyák Attila - Origo

A tárcavezető indoklása szerint az üzleti tevékenység mellőzésére azért van szükség, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek vagy a visszaélésnek akár csak a gyanúja is felmerülhet.

Barackmagbotrány

L. Simon László borászata korábban zacskózott sárgabarackmagot hozott forgalomba
saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat, és javítja a látást. A hatóanyagokat nem vizsgálták be, a barackmagról sosem bizonyították, hogy védelmet jelentene a betegségekkel szemben. Az viszont biztos, hogy nagyobb mennyiségben rosszullétet is okozhat.

L. Simon az ügy kipattanása után azt mondta, a cég a feleségéé, neki nincs benne tulajdonrésze.

A cégadatbázis szerint az államtitkárnak 50 százalékot meghaladó tulajdonrésze van a Simon és Simon Mezőgazdasági Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft.-ben.