Még mindig szúrja a szemét a Széchenyi Bank a DK-nak

Széchenyi Bank
Budapest, 2013. július 1. A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. fiókja a bank budapesti székházában 2013. július 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Újra feljelentést tesz a Széchenyi Bank ügyében a Demokratikus Koalíció  - mondta a párt szóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.    
Vágólapra másolva!

Gréczy Zsolt szerint a Magyar Nemzeti Bank jelentésében az áll, hogy a pénzintézet több közvetítőn keresztül saját magának adhatott hitelt a tőkeemelésre.

Újabb DK-s feljelentés Forrás: MTI/Mohai Balázs

A DK szerint a Quaestor-botrányhoz hasonlóan itt is milliárdok tűntek el egy törvénytelenül működő "jobboldali vállalkozásban", amiről végig tudhatott Matolcsy György, a pénzintézetek felügyeletért felelős MNB vezetője is. "Ahogy a Quaestor-botránynak, a Széchenyi Bank ámokfutásának is Matolcsy György a fő felelőse" - fogalmazott Gréczy Zsolt.

A Demokratikus Koalíció szerint Matolcsy Györgytől független szervezetnek kell kivizsgálnia az "új Quaestornak" is nevezhető Széchenyi Bankot.

Az ügyekkel kapcsolatban a DK már tavaly decemberben feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt, de azt az ügyészség elutasította.