600 ezres bírsággal fenyegeti az Ubereseket a BKK

taxi autó uber
A mock coffin is displayed by striking taxi drivers as they block access to the Marignane airport near Marseille, southern France, on June 26, 2015. Hundreds of taxi drivers converged on Marseille Provence airport and other areas around Marseille to demonstrate against UberPOP, a popular taxi app that is facing fierce opposition from traditional cabs. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
Vágólapra másolva!
Az Ubert is ellenőrzik a Budapesti Közlekedési Központ emberei. 600 ezres bírság is járhat a sofőröknek. 
Vágólapra másolva!

A taxirendelet augusztus 7-i hatályba lépése óta összesen 289 alkalommal ellenőriztek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. dolgozói, és 118 esetben intézkedtek.

Fekete Zoltán az Uber magyarországi vezetője szerint semmiképp se hagynak fel a hazai működéssel Fotó: Polyák Attila - Origo

A lap szerint a BKK munkatársai az Uber sofőröket is többször ellenőrizték, akik jellemzően nem tudták a jogszabályban meghatározott tevékenységi engedély meglétét igazolni, nem rendelkeztek személyszállítói vezetői igazolvánnyal, illetve kocsijuk nem felelt meg a kritériumoknak. A hiányosságok megállapítását követően a BKK bejelentést tett az illetékes hatóságok felé (Nemzeti Közlekedési Hatóság, Nemzeti Adó- és Vámhivatal).

600 ezer forint bánhatja

A hatósági eljárás lefolytatására kizárólag az NKH jogosult, amely engedély nélküli személyszállítási tevékenység miatt 600 ezer forint bírságot szabhat ki és kitilthatja az érintett járművet a forgalomból - írta a Világgazdaság.