Közelíti a százmilliárdot a quaestorosoknak kiutalt pénz

Quaestor
Quaestor
Vágólapra másolva!
Eddig közel 30 ezer Quaestor ügyfél részére mintegy 82 milliárd forint kártalanítási összeget adott át a Beva a kifizetéseket intéző OTP-nek. Ebből hétfőig közel 26 ezer ügyfél több mint 70 milliárd forintot vett fel a kifizető bankfiókokban.
Vágólapra másolva!

A Befektető-védelmi Alap (Beva) augusztus 24-ig közel 30 ezer Quaestor ügyfél hiányzó kötvények után járó kártalanítását utalta el a megbízásából eljáró OTP Banknak, amelyek együttes összege már mintegy 82 milliárd forint, tájékoztat közleményében a Beva.

70 milliárdot már felvettek

Ezzel a Quaestor kötvényből eredő követeléssel rendelkező 32 ezer ügyfél 92 százaléka már felveheti a pénzét a bankfiókokban, míg

a többiek esetében folyamatban van az adatok egyeztetése, az esetleges hiánypótlások beérkezése, és azok elbírálása.

A Beva adatai szerint eddig közel 26 ezer Quaestor károsult több mint 70 milliárd forintot vett fel az OTP Bank fiókjaiban.

A quaestorosok 92 százaléka már felveheti a kártalanítást Fotó: Polyák Attila - Origo

Van ügyfélszolgálat

A Beva és a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QA) eljárásának ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon, emlékeztet a két szervezet.

A hiányzó kötvények után

2015. július 13-án indult el a Quaestor törvény („2015. évi XXXIX. törvény a Quaestor károsultak kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról”) szerinti kötvény kárrendezés Bevát érintő részének kifizetése.

Ebben a szakaszban a hiányzó kötvények miatti pénzkövetelést fizetik ki a károsultaknak a 2001. évi CXX. tv. (Tpt.) szabályainak figyelembevételével.

A Beva kártalanítás mértéke egymillió forint összeghatárig száz százalék, egymillió forint felett az efölötti rész kilencven százaléka. A kártalanítás összege nem haladhatja meg a húszezer eurónak megfelelő forintösszeget ügyfelenként, ami a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolás kezdő időpontjában érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítva 6.004.200 forint.