A kormány keresztülhúzhatja a Spar számításait

Vágólapra másolva!
A Spar emelkedő árbevétellel és nyereséggel számol 2015-re, de az eredmény nagyban függ az élelmiszerlánc-felügyeleti díj sorsától. A díj beszedését az Európai Bizottság megtiltotta, a kormány viszont szeretné megtartani.
Vágólapra másolva!

Emelkedő árbevétellel és a tavalyi veszteség után nyereséggel számol a Spar-csoport idén Magyarországon, de

az eredmény nagyban függ az élelmiszerlánc-felügyeleti díj további sorsától is, amelyet az Európai Bizottság vizsgál, és amelynek beszedését felfüggesztették

- mondta el Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója.

A kormány megvédené

Az Európai Bizottság július közepén tiltotta meg Magyarországnak, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat beszedje. Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára szeptember 2-án jelentette be, hogy a kormány szeretné megvédeni az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat, ezért megküldi az Európai Bizottságnak a hivatalos álláspontját és válaszait a Bizottság felvetéseire.

A felügyeleti díj sorsától függ a Spar eredménye Forrás: MTI/Simó Endre

Tavaly veszteséges volt

Az ügyvezető igazgató az első magyarországi Interspar hipermarket megnyitásának 20. évfordulója alkalmából elmondta, hogy a Spar-csoport árbevétele 2014-ben 400 milliárd 300 millió forint volt, és 18 milliárd forint veszteséget könyveltek el, 2015-ben 410 milliárd forint fölötti árbevételt szeretnének elérni. A Spar-csoport saját üzemeltetési hálózatát 32 Interspar hipermarket, 337 Spar szupermarket, 14 City Spar szupermarket alkotja, ezen felül a franchise-programban 12 Spar-partner, 12 Spar market és 35 Spar express üzlet szerepel.