Külföldi vezért kap a paksi atomerőmű

atomerőmű, Paks
Paks, 2014. augusztus 14. Sugárveszélyre figyelmeztető szalag a paksi atomerőmű 2-es építményében 2014. augusztus 14-én, amelyben a hármas és négyes reaktor van. Az atomerőmű vezetői a mai napon bejelentették, hogy Oroszországba szállították a paksi atomerőmű 2003-as üzemzavara során megsérült üzemanyag-kazettákat. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A kormány már tudja, ki lesz az.
Vágólapra másolva!

Kepli Lajos jobbikos képviselő arról tett fel azonnali kérdést a parlamentben, hogy a kormány valóban le akarja-e cserélni a paksi atomerőmű menedzsmentjét külföldiekre, ha igen, mikor váltják le a jelenlegi vezetést. Mit várnak ettől a lépéstől, miben javulhatnak paksi erőmű teljesítmény-mutatói, lesz-e csoportos létszámleépítés és milyen más egyéb következményekkel jár majd a paksi dolgozókra és a lakosságra nézve?

Német menedzser lesz

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: személyesen tájékoztatta a vezérigazgatót sorsáról a menedzsment jelentős részének jelenlétében, és erről a döntésről a szakszervezeti vezetőket, valamint közel 40 polgármestert, közte a paksit is.

A kormány döntött, változás lesz a menedzsmentnél, s kiválasztották azt a német menedzsert, akit a legrövidebb határidőn belül megbíznak az erőmű vezetésével.

Cél a hatékonyság

Az a cél, hogy az erőmű minél hatékonyabban, biztonságosabban átláthatóbb feltételek mellett működjön - közölte. Paks I. lesz majd Paks II. működtetője is, erről is döntöttek, és ez válasz minden ott dolgozónak, akiknek 60 évre megvan a munkahelyük - rögzítette a miniszter, hozzátéve: az, akit vezérigazgatónak kineveznek, nem egy hasonló technológiájú erőművet vezetett.