A hetvenévesek is járnak OKJ-s képzésre

sör, Targonca szállít két raklap üveges sört a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. soproni sörgyárának raktárában
Vágólapra másolva!
Az ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, valamint a targoncavezető képzések a legnépszerűbb OKJ-s képzések a Perfekt. Zrt. felmérése szerint. Az oktatásokra a 35 és 44 év közöttiek jelentkeznek legtöbben.
Vágólapra másolva!

A felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. összeállította a legnépszerűbb ipari szakképzések toplistáját.

Top 5 ipari OKJ-s képzés

1. ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő
2. targoncavezető
3. gázcseretelep-kezelő
4. emelőgépkezelő (kivéve targonca)
5. nyomástartóedény-gépész

Az országos hálózattal rendelkező intézménynél elérhető,

több mint 40 ipari OKJ-s képzés közül a jelentkezők túlnyomó része a gépész és a gépkezelő képzéseket választotta.

A régi jogsik lejárnak

Idén folyamatosan emelkedett a targoncavezetők száma, mivel 2015. december 31-ig érvényesek a régi típusú jogosítványok, és a hatósági jogosítvány frissítésével együtt sok vállalatnál egyúttal a szakképzésre is elküldték a munkavállalókat –írja a Perfekt Zrt. elemzése.

Forrás: MTI/Nyikos Péter

A gépkezelői szakmák favorizálása jól mutatja, hogy továbbra is nagy az igény a termelő szektort segítő szakképesítésekre. A kereskedelem területe is igen népszerű azonban, amit a gázcseretelep-kezelő képzés harmadik helye erősít meg, amelyhez például a PB-gázpalackok megrendelése, átvétele, tárolása és értékesítése tartozik. A toplista ötödik helyén ismét a gépészet területéhez tartozó tanfolyam található, mégpedig a nyomástartóedény-gépész.

Az OKJ-s képzések megoszlása korosztályok szerint Forrás: Perfekt Zrt.

A 2015-ös adatokból kiderül, hogy legnagyobb arányban a 35-44 év közötti férfiak vesznek részt a képzéseken, főként vállalati jelentkezések keretében.

A korábbi évekkel összehasonlított adatokból az is jól látható, hogy a fiatalok körében is egyre népszerűbbek az ipari képzések.