Minden rendben van a Főgáz mérőivel

bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat Budapest, 2014. január 14.
A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magya
Budapest, 2014. január 14. A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a német RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A MEKH vizsgálta és nem talált hibákat.
Vágólapra másolva!

A Főgáz Földgázelosztási Kft.-nél mindenben a jogszabályoknak megfelelő működést állapított meg, hiányosságot, eltérést sehol nem tapasztalt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a gázmérők vizsgálatakor.

A gázmérőket nézték

A nemzeti közműszolgáltató közleményében felidézi, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hat villamosenergia-ipari elosztó és hat földgázipari elosztó társaságnál ellenőrizte a lejárt hitelesítési idejű fogyasztásmérők alkalmazásának arányát.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A földgázellátásról, valamint a mérésügyről szóló törvények szerint a fogyasztóval való elszámolás alapjául szolgáló mérést hiteles mérőeszközzel kell végezni; a fogyasztásmérő eszköz időszakos hitelesíttetéséről az elosztó társaságnak kell gondoskodnia. A közelmúltban lezárult vizsgálat a társaságok fogyasztásmérő hitelesítési cseréinek és a nem hiteles mérők kezelésének teljes körű ellenőrzésére irányult - közölte ENKSZ.

A hivatal mindent rendben talált az állami vállalatnál

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz Földgázelosztási Kft.-nél a hatóság a vizsgálatot további kötelezés előírása nélkül, kitűnő eredménnyel zárta le - hangsúlyozták.
A közlemény szerint a társaság jelenlegi elosztási területén 5800 kilométer hosszú, jó állapotú, modern, rendszeresen karbantartott gázhálózatot üzemeltet.