Tényleg épít egy piacot a CBA

Vágólapra másolva!
Jövőre nyithat a CBA országos zöldség- és gyümölcsfelvásárló központja Szeged mellett. A beruházás összesen 9 milliárd forintból 14 hektáron készülhet el. A tervek szerint 100 új munkahely jön így létre.
Vágólapra másolva!

A beruházó Hansa-Kontakt Invest Kft. szerint a CBA zöldség- és gyümölcsfelvásárlási problémáját hosszú távra megoldhatja a szegedi komplexum. A Délmagyar.hu beszámolója szerint a kereskedelmi lánc üzletei most egyenként szerzik be ezeket alaptermékeket, miközben a forgalom 15-30 százalékát teszik ki.

A cég ügyvezetője szerint, ha korszerű módon egy központban vásárolja fel a CBA az alapvető terméket, akkor a 100-200 kilométer sugarú körben serkenthetik a mezőgazdaságot. Ugyanebben a központban kiegészítő termékeket is árulnak majd, csomagolóanyagot, kisgépeket, kerti szerszámokat, vetőmagot, műtrágyát, növényvédő szert. Lesz egy 1300 férőhelyes külső fedett árusítóhely, amit igény szerint még bővíteni is lehet. Ez kiszolgálják majd a lakosságot is – írja a lap. Az új piac mellett egyébként egy CBA Príma is van, ahogy a fenti képen is látszik.