Elindult az MKB Bank értékesítése

MKB bank, reklám, mkb, bank, nyugati tér
Budapest, 2012. június 26. Az MKB Bank nagyméretű reklámja a Nyugati téren, a Szent István körút és a Váci út találkozásánál álló lakóépület tetején. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank  megkezdi az MKB Bank Zrt. értékesítését, amelyben a potenciális intézményi és magánbefektetők a tendereljárásba történő meghívással vehetnek részt. A jegybank szeretné 2015 végéig lezárni folyamatot.
Vágólapra másolva!

Az MNB a honlapján pénteken közzétett közlemény szerint az MKB tulajdonosi jogait gyakorló szanálási hatóságként megkezdi a hitelintézet tulajdonosi szerkezetének megváltoztatására indított folyamatot.

A cél, hogy a bank szanálási akciótervében előirányzott menetrend szerint a folyamat 2015 végéig lezáruljon.

Az MKB értékesítésénél fontos szempont, hogy tulajdonosi struktúrája a reorganizációs eljárás befejezését követően illeszkedjen az MNB hazai bankszektorra vonatkozó stratégiájához, ami hozzájárul a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásához, fokozza a hitelintézetek közötti versenyt.

30 százalékos leépítés

Az MKB Bankot tavaly vásárolta fel a jegybank, miután az "a múltban meghozott hibás döntések eredményeként" 148,11 milliárd forint adósságot halmozott fel. Az MNB tulajdonába került MKB Bankban tavaly "reorganizációt" hajtottak végre, áprilisig több mint 30 százalékkal csökkentették a vezetői pozíciók számát.