Ha Önnek nem nőtt a fizetése, rossz helyen dolgozik

Alcoa alumíniumipar
Aworker checks aluminium bars on February 15, 2010 at the US aluminium company Alcoa's plant in Portovesme, some 70 kilometers from Cagliari on the Italian island of Sardinia. Alcoa said late January that it planned to "temporarily" shut down the plants in Portovesme and Fusina, northeastern Italy, and a spokesman said there was "no hope" that Fusina would reopen. AFP PHOTO / MARIO LAPORTA
Vágólapra másolva!
2015-ben átlagban 2,6 százalékkal nőttek a bérek, 0,3 százalékos várt infláció mellett. Az ipari vállalatok átlag feletti béremelést adtak. A fizetések egyre nagyobb részét teszik ki a béren kívüli juttatások, a legnépszerűbb a cafeteria. Jövőre 3 százalékos átlagos fizetésemelkedés várható, az infláció viszont 2,3 százalék körül lesz.
Vágólapra másolva!

Átlagosan 2,6 százalékkal nőttek a bérek 2015-ben a Hay Group tanácsadó cég bérpiaci felmérése szerint. A tervek szerint idén alig 0,3 százalékos lesz az infláció, és ha ez megvalósul, akkor év végéig 2,3 százalékos reálbér-növekedés realizálódik Magyarországon.

Az ipari vállalatok az élen

Átrendeződött az ágazatok hierarchiája is: az ipari vállalatok idén is átlag feletti fizetésemelést adtak dolgozóiknak, folytatva egy többéves trendet. Régebben a legfukarabb vállalatok közé tartoztak. Ráadásul a termelő vállalatok között jóval az országos átlag alatti a béreket befagyasztó cégek aránya. Mindennek az is az oka, hogy ezek a cégek már nemcsak a mérnökök, hanem a fizikai dolgozók és operátorok között is egyre súlyosabb munkaerőhiánnyal küzdenek – mondja Magyar Szilvia, a Hay Group szenior tanácsadója.

Az iparban emelkedtek legjobban a bérek, egyre nagyobb a munkaerőhiány Forrás: AFP/Mario Laporta

Nem csillapodik a pénzügyi válság hatása:

még a legtöbb bért emelő pénzügyi vállalatok is csak az átlag alatti fizetésemelést tudtak végrehajtani.

Szavazzon!

Önnek nőtt a fizetése idén?

Több a béren kívüli

Az utóbbi években egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak az alapbéren kívüli juttatások. A teljesítményalapú bónuszok néhány évvel ezelőtt az összes munkavállaló átlagát tekintve a fizetési csomagnak csupán 7 százalékát tették ki, mára ez a szám 9,5 százalékra kúszott fel.

A válság óta

folyamatosan növekszik a ténylegesen kifizetett bónuszok aránya is,

ami azt jelenti, hogy a kitűzött célokat nagyobb arányban tudják teljesíteni a munkavállalók és a vállalatok.

A Hay Group elemzői várakozásai szerint ez a trend jövőre is folytatódhat.

A cafeteria a legnépszerűbb

A béren kívüli juttatások sztárja továbbra is a cafeteria, a rugalmas juttatási rendszer, amelyben meghatározott keretösszegen belül különböző elemeket (SZÉP-kártya, Erzsébet-utalvány, nyugdíjpénztári hozzájárulás, közlekedési támogatás stb.) választhat a munkavállaló.

E juttatás esetében a kulcsot a bruttó keretösszeg mértéke jelenti, amelyet a felmérésben részt vevő vállalatok jelentős hányada – közel 20 százaléka – emelt meg, viszont az emelés mértéke csak kismértékű volt, átlagosan 3 százalék. Ez alapján

a cafeteria bruttó értéke az összes munkavállaló átlagát tekintve évi 337 ezer forint.

Jövőre már nem lesz ilyen jó

A jövő évi előrejelzés már kevésbé kecsegtető. 2016-ra ugyanis az elemzők 2,3 százalékos inflációt jósolnak, a tervezett béremelés mértéke viszont csak 3 százalék körüli lesz. A reálbér-növekedés tehát folytatódik ugyan, de jelentősen lelassulva.