Vágólapra másolva!
Levelet írt a Civil Összefogás Fórum az uniós tagországok miniszterelnökeinek. A levélben a CÖF nem követel, csak kér valamit. Migránsügyben.
Vágólapra másolva!

A Civil Összefogás Fórum szerint a migránshelyzet megérett arra, hogy egy nagy európai népszavazást tartsanak róla - mondta el Csizmadia László, a CÖF alapító elnöke kedd délelőtt. Az Európai Unió viszont úgy ad csak lehetőséget egy ilyen népszavazás megtartására, ha a szervező megfelel egy rakás nehezen teljesíthető feltételnek,

valószínűleg azért, hogy ne lehessen a népszavazást kivívni

- véli Csizmadia László.

Csizmadia szerint a polgároknak kell dönteniük Fotó: Polyák Attila - Origo

A CÖF vezetői írtak a 28 tagország minden miniszterelnökének. Persze Csizmadiáék nem akarják megmondani a szuverén országoknak, hogy mit tegyenek.

Kérni viszont lehet.

A levélben arra kérik a vezetőket, hogy tartsanak országukban népszavazást a migráció kezeléséről. Vagy ha nem is népszavazást, akkor egy olyan transzparens fórumot, ahol lehetőségük van a közvetlen vélemény nyilvánításra. Tegyék mindezt azért, mert a demokrácia nem csak a képviseleti demokráciát jelenti, véli a CÖF.

Beperelik Szigetvári Viktort

Mielőtt ezt bejelentette, Csizmadia röviden kitért a tegnapi rakparti plakátkampányra adott ellenzéki reakciókra. Tegnap a CÖF ugyanis kirakott néhány plakátot az olimpiai park elé, amelyeken ellenzéki politikusok arcát tették ki, olyan migránsügyi nyilatkozatokkal fűszerezve, amelyekre a CÖF szerint az események rácáfoltak azóta. Kiderült, hogy az ellenzékiek dilettánsak, és hogy

a CÖF beperli a "Soros György előtt perselyt csörgető" Szigetvári Viktort.

A PM társelnöke ugyanis azzal vádolta meg Csizmadiáékat, hogy lopott állami pénzből finanszírozták a plakátakciót.

Invázió

A levél egy tömör szerény bemutatkozással kezdődik.

Félmilliós békemenetek, valószínűleg a magyar nemzet legnagyobb polgári közössége, szellemi honvédek.

Utána jön a probléma felvetése. Az EU áldemokrata módon akarja megfosztani az embereket a közvetlen, szabad vélemény nyilvánítás lehetőségétől. Pedig, ha igazán nagy a baj, akkor igenis erre van szükség, és most a CÖF szerint nagy a baj. Nem is bevándorlás van, hanem népvándorlás, sőt ez már invázió.

Szerintük a közvélemény kutatások bizonyítják, hogy az európai emberek nem akarják befogadni a migránsokat, az Unió pedig szembe megy a saját polgárai akaratával. Ezért kérik hát a miniszterelnököket, hogy tartsanak népszavazást, vagy más biztosítsanak más lehetőséget a közvetlen véleménnyilvánításra (lásd. nemzeti konzultáció). A levelet az iszlamizált Európa apokaliptikus víziója zárja.

Valaki szerint lehetőség

A levél ötlete politológiai alapokon nyugszik - derült ki. Ezeket a "polgári politológus" Fricz Tamás ismertette. Kiderült, hogy kétféle álláspont van ma Európában migránsügyben.

Csizmadia László és Fritz Tamás sejtik, hogy ki áll a bevándorlás mögött Forrás: M.Schmidt János

Az egyik az, amit az Unió baloldali, liberális és zöld pártja képviselnek, no meg a nyugati sajtó és az Európát irányító elit. Szerintük a bevándorlási hullám nagy lehetőség, amivel meg lehet állítani a földrész népességének fogyását, ami képzett munkaerőt adhat és ami gazdagíthatja az európai kultúrát. Ezt a tábort képviseli Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki nemrég azt mondta, hogy

aggasztja a nemzeti érzések újjászületése.

A CÖF szerint ezzel jól elszólta magát, és kiderült, hogy egyfajta nemzetek nélküli "Eurábiát" akar létrehozni.

Más szerint veszély

A másik oldal szerint a bevándorók veszélyt jelentenek az öreg kontinens identitására, vallására, társadalmi békéjére és mindennapi erkölcseire. Ráadásul ők azt is kiokoskodták, hogy olyan, hogy 100 ezrek egyszerrre útnak indulnak,

nem lehet a véletlen műve!

Szervezett koncepciót sejtenek a háttérben, hiszen amíg eleinte jobbára öregek, nők és családok jöttek, most már egészséges fiatalemberek érkeznek, ráadásul csoportokban. Fricz Tamás szerint irányítják őket. Erre enged következtetni, hogy informáltak és pénzük is van.

Háttérhatalmak, USA, Izrael, szabadkereskedelem

"No de ki lehet a szervező? A bábjátékos, aki a szálakat mozgatja? Kinek áll érdekében Európa bukása?" - kérdezzük magunkba, de hál istennek, nem kell hangosan megkérdeznünk, mert Fricz elmondja.

A nemzetközi háttérhatalmak irányítják az egészet, és persze első számú végrehajtójuk, az Amerikai Egyesült Államok. A cél geopolitikai.

Megrendülni látszik ugyanis az eddigi egypólusú világrend.

Megerősödött Kina, India és persze az ősellenség, Oroszország.

Ez a migránsáradat persze csak egy újabb fejezet, a háttérhatalmak egy ideje már munkálkodnak Európa meggyengítésén. Például rendetlenséget okoztak Ukrajnában, hogy Európát és Oroszországot összeugrasszák. Utána pedig mesterséges háborúkat indítottak a Közel-Keleten. Ennek kettős célja is volt. Egyrészt Izrael regionális pozíciójának megerősítése, másrészt a "népvándorlás" megindítása.

Ezzel azt akarják elérni, hogy Európa aláírja a transzatlanti kereskedelmi és beruházási szerződést, a TTIP-t.

Ez a megállapodás ugyanis megerősítené a háttérhatalmakat, a multikat és a pénzembereket. A politológiai alap sajnos kimaradt az elnököknek írt levélből.