Vágólapra másolva!
Csoportos létszámleépítést jelentett be Simicska Lajos építési vállalata, a Közgép. A cég 350 embert rúg ki, vagyis a dolgozói felét. A vállalat indoklása szerint a leépítésre azért van szükség, mert pang a mélyépítőpiac, és nem lehet elég megrendeléshez jutni. 
Vágólapra másolva!

Csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be a Közgép az illetékes munkaügyi központnál. A társaság 350 dolgozójától kényszerül megválni, tájékoztat közleményében a cég.

Minden második ember

A csoportos létszámleépítés a Közgép minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint. A létszámcsökkentés azért vált elkerülhetetlenné, írja a vállalat, mert a hazai mélyépítő piac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt

lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni.

Kifizetik a dolgozókat

A leépítés bejelentése és végrehajtása során a Közgép körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozók valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti, ígéri Simicska Lajos cége. A létszámcsökkentéstől függetlenül a Közgép valamennyi megbízását és kötelezettségét szerződés szerint teljesíti, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik, hangsúlyozzák a közleményben.