420 milliót fordít a kormány a komolyzenére

komolyzene
Les élčves du conservatoire de musique de Cannes, pratiquant la méthode Susuki pour le violon et le violoncelle se produisent le 26 janvier 2005 lors des victoires de la musique classique au palais des festivals de Cannes. AFP PHOTO PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Újabb 420 millió forinttal támogatja a kormány a magyar klasszikus zene nemzetközi hírnevének erősítését 2016-ban és 2017-ben - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten.
Vágólapra másolva!

A kormány a klasszikus zene négy évig tartó anyagi támogatásáról határozott október 7-én, a döntés értelmében 100 millió forintot kap a költségvetésből a 2016. szeptember 2. és 11. között megtartandó Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny, valamint szintén 100 millió forinttal támogatják a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt, amelyet második alkalommal rendeznek meg 2016. szeptember 19. és 25. között Budapesten.

A kormány emellett 160 millió forintot szán a Pécsett 2017 folyamán megrendezendő Nemzetközi Karmesterversenyre és 60 millió forintot fordít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. új közös kezdeményezésére, a Nyári Nemzetközi Akadémia és Fesztiválra - tette hozzá Hoppál Péter.