Ha szeretne Miki egér kémelhárítója lenni, itt a lehetőség

Mickey egér
Vágólapra másolva!
A Disney gyakornoki állást hirdetett hírszerző és kockázatelemző csoportjába. Az ideális jelentkező friss diplomás vagy diplomázás előtt áll, és profin kezeli az Office programokat. A munkavégzés helye az amerikai Burbank, de azt nem írják a hirdetésben, hogy csak amerikaiak jelentkezhetnek.
Vágólapra másolva!

Új gyakornoki pozíciót hirdetett a Disney cég a hírszerző és kockázatelemző csoportjába. A jelentkezőktől nem is várnak sokat: a legelső követelmény, hogy jól tudja használni az Office programokat. Ezen kívül elvárás, hogy kiválóan tudjon írni és kutatni, tudja használni a „nyílt forráskódú és internetes erőforrásokat”, ismerje a nemzetközi kapcsolatokat és tisztában legyen a legfrissebb globális fejleményekkel. Fontos még, hogy csapatjátékos legyen, aki a csapat eredményeit mindig a magáé fölé helyezi.

Diploma előtt vagy után

Ami a végzettséget illeti, az ideális jelentkező vagy diplomaszerzés előtt áll, vagy hat hónapon belül szerzett diplomát az alábbi területek valamelyikén:

  • Nemzetközi kapcsolatok.
  • Politikatudomány.
  • Nemzetközi biztonsági tanulmányok.
  • Nemzetbiztonság.
  • Bármilyen regionális vagy kulturális tanulmányok.

Ha úgy érzi, Ön megfelel a fenti követelményeknek, és szeretne Miki egér kémelhárítója lenni, itt tud jelentkezni. A munkavégzés helye sajnos az amerikai Burbank városában van, de azt nem írják, hogy csak amerikai állampolgárok jelentkezhetnek. A hirdetést a Marketwatch.com szúrta ki.

A magyar nyelvtudás előny

Nagyobb esélye van az állás megszerzésére a hirdetés szerint annak, aki rendelkezik nemzetközi munka-, tanulmányi vagy utazási tapasztalatokkal.

Az is előny, ha a jelentkező beszél egy második nyelvet,

képes kritikusan gondolkodni és felügyelet nélkül dolgozni. Emellett nem árt, ha proaktívan áll a munkához, és krízishelyzetben a hét 7 napján és a nap 24 órájában munkára fogható.

A jövőbe kell látni

A Disney hírszerző és kockázatelemző csoportja a hirdetés szerint terrorveszélyektől, kibertámadásoktól és fizikai fenyegetésektől védi a céget (beleértve a jó hírét), kapcsolt részeit, alkalmazottait és vendégeit. Ehhez információkat gyűjt, kockázatokat elemez és javaslatokat tesz a sebezhető pontok védelmére. Természetesen nem csak a jelen, hanem a jövő kockázataival és a még csak felbukkanó technológiákkal is foglalkozik.

A Disney fél a terrortámadásoktól Forrás: AFP/Ye Aung Thu

A Sony már megjárta

A Disney parkjait évente több tízezer vendég látogatja, ezért nem csoda, hogy a céget aggasztják a fizikai fenyegetések, írja a Marketwatch. A Sony informatikai rendszerének feltörése után pedig az sem meglepő, hogy a vállalat tart a kibertámadásoktól. A sok fenyegetés közepette a Disneynek szüksége lehet a segítő gyakornokkezekre, jegyzi meg tréfálkozva a lap.