Vitatja Simicskáék opciós jogát a TV2

TV2 Andy Vajna dirk gerkens MBC
Vágólapra másolva!
A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciójának alapítási körülményeit, sem pedig az opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket, közölte a TV2.
Vágólapra másolva!

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták.

Elismerték az opciós szerződést

Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészeire jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált, áll a közleményben.

Simon Zsolt és Yvonne Dederick – a televízió vezetői – egy interjúban korábban arról beszélt, hogy nem emlékeznek arra, hogy bármilyen elővásárlási szerződést aláírtak volna a Megapolisszal.

Dirk Gerkens és Andy Vajna hoppon maradhat Fotó: Polyák Attila - Origo

A kölcsön fennmaradó részét – a felek szóbeli megállapodása szerint – a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését.

Váratlan és meglepő

A közlemény szerint így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. – minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül – hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja a TV2, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.

és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket” – áll a közleményben, amely így fejeződik be: „jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán”.