90 milliós támogatást kap a pécsi IT-cég

mobil okostelefon nézi férfi
French Prime Minister Manuel Valls takes pictures with his mobile phone during the annual Bastille Day military parade in Paris on July 14, 2015. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Vágólapra másolva!
Kilencven millió forint tőkét fektet az XOFT szoftverfejlesztő kft-be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA). A cég kiskereskedelmi- és vendéglátó egység számára fejleszt szoftvereket.
Vágólapra másolva!

Az uniós forrásokból működő Széchenyi Tőkebefektetési Alap közölte: az összeget a legújabb fejlesztésének bevezetéséhez és elterjesztéséhez szükséges értékesítési és marketing kiadásokra, illetve az alkalmazotti létszám növelésére fordítja a pécsi cég.

A XOFT Kft. egyik fejlesztése a Minibizz elnevezésű felhőalapú platform, amellyel az üzlettulajdonosok bármilyen

okos eszközön keresztül nyomon követhetik az üzletmenetet,

fogyasztói hűségprogramokat bonyolíthatnak le és növelhetik a forgalmat. A pécsi cég eddig főként vendéglátóipari egységek számára értékesített szoftvereket, jelenleg mintegy 90 ügyfelük van.

A nyilvános adatbázis szerint a XOFT Kft. nettó árbevétele tavaly 32,9 millió forintra csökkent a korábbi 46,7 millió forintról, nyeresége azonban 1,03 millió forintról 1,39 millió forintra emelkedett. A vállalat reményei szerint az új szoftver értékesítésének eredményeként 400 százalékos árbevétel-növekedésre, és az alkalmazotti létszám megháromszorozódására számít 2016 végére.