TV2: Simicskáék is beadták kérelmüket

Simicska Lajos Andy Vajna
Vágólapra másolva!
Miután a versenyhivatal Andy Vajnáéknak a múlt héten már engedélyezte a TV2 megvásárlását, hétfőn Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége is kikérte a GVH engedélyét.
Vágólapra másolva!

A Megapolis Media Zrt. is beadta kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a TV2 megvásárlása miatt, tudta meg az Origo a céget képviselő ügyvédtől, Óvári Győzőtől. Kérdésünkre a GVH megerősítette, hogy beérkezett a Megapolis kérelme.

Vajnáék előztek

A versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett.

Még nem derült ki, hogy Simicska Lajos vagy Andy Vajna viszi a TV2-t Fotó: Bielik István - Polyák Attila - Origo

Amikor a GVH megadta az engedélyt Vajnáéknak, külön kiemelte, az irányításszerzés engedélyezése nem jelenti azt, hogy a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában állást foglalt volna. Mint írták, a szerződéssel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában a bíróság dönthet.

A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges”

– közölte a versenyhivatal.

Simicskáék már fizettek

A Megapolis október 28-án közjegyzői letétbe helyezte a TV2 opciós szerződés szerinti vételárát. Az Origo úgy tudja, Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége október 15-én már jelezte a vételi szándékot.

– mondta az Origónak a Megapolis ügyvédje.

Olvasóink inkább a Fonyó-féle TV2-t néznék

„Ön kinek a TV2-jét nézné szívesebben?” – kérdeztük múlt héten az Origo olvasóitól. A nem reprezentatív felmérésünkből kiderült, hogy a válaszadók valamivel több mint fele Simicska üzlettársának, Fonyó Károlynak a csatornáját nézné inkább, míg Andy Vajna a szavazatok 17 százalékát kapta.