Égnek a vonalak az utazási irodákban

ÁLLAT ég ÉPÜLET felhő madár TÁJ torony
Párizs, 2015. november 15. A nemzeti gyász miatt zárva tartó párizsi Eiffel-torony előtt egy madár 2015. november 15-én, két nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. (MTI/AP/Daniel Ochoa de Olza)
Vágólapra másolva!
A szabadidős utazásoknál hozhatnak átmeneti visszaesést a terrorcselekmények, de az üzleti utazásokat nem befolyásolják.
Vágólapra másolva!

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke az elmúlt évek terrorakcióinak tapasztalataira utalva hangsúlyozta: "sajnos az utazók kénytelenek egyre inkább hozzászokni a hasonló eseményekhez, és a foglalások néhány hetes visszaesés után növekedésnek indulnak.

Csökkennek az árak

Sokan használják ki azt is, hogy az árak ilyen időszakban visszaesnek egy kicsit, így a forgalomban alig érezhető változás" - nyilatkozta a Világgazdaságnak.

Forrás: MTI/AP/Daniel Ochoa De Olza

A lap közölte, már kinyitottak a francia főváros nevezetességei, a megszigorított ellenőrzéseken túl más kellemetlenségre nem kell számítaniuk a világváros látogatóinak.

Már drágábbak a jegyek a fapadoson

A lapban megjelent másik cikk szerint kedvező hatással lehet az utazási és reklámpiacra a jövő évi labdarúgó-Európa-bajnokság. Mint írják, már pár órával a magyar válogatott norvégok elleni győzelme után néhány ezer forinttal többe került egy repülőjegy Budapestről Párizsba a Ryanair járatára, mint egy hónappal korábban.

A diszkont-légitársaságok árképzései alapján elképzelhető, hogy az Eb-hez közelítve emelkednek az árak.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyarok általában nem tervezik egy évre előre az utazásokat,

- hangsúlyozta az utazási irodák szövetségének alelnöke.