Megújulás jön a Tokaj Kereskedőház életében

tokaj kereskedőház bor pince must szőlő
A régi kőfejtő csarnokban érlelik a borokat
Vágólapra másolva!
Szappanos Pétert nevezték ki a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatójának. Az új vezető tavaly áprilistól már vezető tanácsadóként vett részt az állami borászat megújulási folyamatának stratégiai tervezésében, kivitelezésében, a brandépítés és stratégiaalkotás mellett, a termékportfólió kialakítása is az ő közreműködésével zajlott.
Vágólapra másolva!

A kinevezett vezérigazgató a kaliforniai Berkeley Egyetemen szerzett MBA diplomát, pályafutása során dolgozott a Raiffeisen International AG-nál, az OTP Banknál és a McKinsey&Company tanácsadó cégnél is.

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Feladata a borászat minőségi megújulási folyamatának végig vitele, és a Tokaj Kereskedőház térségben betöltött integrátori szerepének erősítése.

A cég eddigi megbízott vezérigazgatója, Gaálné Király Enikő egyben kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciót is betöltött a vállalatnál, a jövőben ez utóbbi tisztségében folytatja munkáját.

A Tokaj Kereskedőház a bel- és külföldi piacokon évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot.

A mintegy 130 dolgozót foglalkoztató zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol.