Bejött a jóslat a benzin áráról

FRANCE-ENERGY-ENVIRONMENT-AUTO-BIOINDUSTRY-E10 GAS STATION FUEL PETROL ENVIRONMENT ECOLOGY ILLUSTRATION HORIZONTAL VERY CLOSE-UP
üzemanyag
The name of new E10 gasoline, a mix of ethanol and traditional gas, is seen on a gas pomp on April 1, 2009 at a Paris gas station on the first day of its sale in France. The E10 contains 10 percent ethanol and the rest traditional gas for cars and light trucks to allegedly reduce global warming. E10 has come under fire from environmental groups such as Greenpeace, which criticizes the use of colza and soja for power rather than food. AFP PHOTO ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
Drágább lesz a benzin a kutakon szerdától és a GKI Energiakutató is ezt jósolta már vasárnap.
Vágólapra másolva!

Emeli 4 forinttal a 95-ös benzin árát szerdán a Mol. A gázolaj ára most nem változik. Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 338-339 forintra nő, a gázolaj ára 341-342 forint marad.

Legutóbb pénteken változtak az árak, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal, a gázolajé bruttó 2 forinttal nőtt.

Forrás: AFP/Eric Piermont

A GKI Energiakutató vasárnap esti előrejelzésében azt jósolta, hogy a benzin ára a héten 3-4 forinttal drágul, a gázolaj árában pedig 2-3 forintos csökkentés lehetséges. A Mol az üzemanyagok áráról hetente kétszer dönt, ezért a dízeleseknek is csökkenhet még péntekig a gázolaj ára.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.