Orbán kirúgta az OEP főigazgatóját

Sélleiné Márki Mária beszámol beszámoló beszél bizottsági ülés Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS igazgató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2012. november 21. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója tart beszámolót az Országgyűlés egészségügyi bizottságának kihelyezett ülésén, az OEP tanácstermében 2012. november 21-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
November 30-ai hatállyal megszűnik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának megbízatása. A Magyar Közlöny azt írja, dr. Sélleiné Márki Máriának a megbízatása közös megegyezéssel szűnt meg.
Vágólapra másolva!

A közlönyből kiderül, hogy az emberi erőforrások minisztere javasolta a főigazgató kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetését. Sélleiné Márki Mária 2010. szeptember 20-a óta vezette az OEP-et.

A közgazdász végzettségű, távozó főigazgató 2007 és 2010 között a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet gazdasági vezetői posztját töltötte be.

Forrás: MTI/Beliczay László

A főigazgató távozása várható volt, mivel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár új csapatot épít. Így több intézmény élén lehetnek változások a közeljövőben.