Cáfolja a polgármester Széles Gábor térnyerését

Hévíz-Balaton Airport
Teljes felújításba kezdenek
Vágólapra másolva!
A Sármelléken lévő Hévíz-Balaton Airport repülőteret üzemeltető cég Hévíz Város Önkományzatának 100%-os tulajdonában áll, abban sem más önkormányzat, sem más cég nem szerzett tulajdonrészt - közölte Papp Gábor, a fürdőváros polgármestere.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők kedden írt arról, hogy a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklusban ötmilliárd forintból újjépítik a Hévíz-Balaton Airportot, meghosszabbítják a kifutópályát, és korszerűsítik a technikai berendezéseket, további négymilliárd forintért pedig gyorsforgalmi út épül a reptér és az M7-es között. A lap szerint a reptért üzemeltető önkormányzati cégben 49%-os üzletrészt szerzett Széles Gábor nagyvállalkozó egyik cége, az SGH Aviation Hungary Kft.

Eszközöket adnak bérbe

A Hévíz-Balaton Airport Kft. jelenleg is Hévíz 100%-os tulajdonában van, abban sem más önkormányzat, sem más cég nem vásárolt részesedést - tájékoztatta az Origót Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki tisztázta az SGH Aviation Hungary Kft. szerepét. A cég 2014 őszén vásárolt reptéri eszközöket a légikikötőt korábban üzemeltető, de felszámolt cégtől, ezeket a tárgyakat pedig bérbe adja a mostani üzemeltetőnek, ennél több köze a társaságnak nincs a repülőtérhez.

Teljes felújításba kezdenek Forrás: hevizairport.com

Dolgoznak a terveken

A polgármester szerint a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban megvalósítandó ötmilliárdos fejlesztés a Balaton térség megújítását célzó csomag egyik eleme. Fejlesztés még nem indult, egyelőre egy kormányzati döntés született, az önkormányzat pedig tovább dolgozik a fejlesztési terveken.