Váratlanul ért a menesztésem

Sélleiné Márki Mária beszámol beszámoló beszél bizottsági ülés Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS igazgató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2012. november 21. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója tart beszámolót az Országgyűlés egészségügyi bizottságának kihelyezett ülésén, az OEP tanácstermében 2012. november 21-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Nehéznek, ugyanakkor eredményesnek tartja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár élén töltött öt évét Sélleiné Márki Mária. A főigazgatónak hétfőn szűnt meg a megbízatása.
Vágólapra másolva!

November 30-ai hatállyal megszűnt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának megbízatása. A Magyar Közlöny azt írta, dr. Sélleiné Márki Máriának a megbízatása közös megegyezéssel szűnt meg.

Váratlan hír volt

A főigazgató távozása várható volt, mivel Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár új csapatot épít. Így több intézmény élén lehetnek változások a közeljövőben.

Nagyon hálás vagyok, amiért kicsivel több mint öt éven át élvezhettem a miniszterelnök, a miniszter és két államtitkár bizalmát – mondta Séllei Márki Mária a Magyar Időknek.

Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak öt évig volt a főigazgatója Forrás: MTI/Beliczay László


Az elmúlt öt év legfontosabb eredményének azt tartja, hogy elvállalta az egészségbiztosító főigazgatói posztját, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az OEP-et ügyfél-, illetve betegközpontú szervezetté alakítsa, ami valódi szolgáltatóként működik. A visszajelzések alapján sikerült elérnünk, hogy ma már mind a biztosítottak, mind az egészségügyi szolgáltatók, legyen szó kórházakról vagy gyógyszercégekről, partnerként és nem egy megközelíthetetlen hivatalként tekintenek ránk - mondta Sélleiné Márki Mária.

Csökkentek a várólisták

"Nem egyszerű zökkenőmentes finanszírozási hátteret biztosítani 9,7 millió magyar állampolgár egészségügyi ellátásához. Ez éves szinten több mint 1300 milliárd forint kifizetését jelenti mintegy 20 ezer egészségügyi szolgáltatónak úgy, hogy a folyamat teljes egészének jogszerűnek, ellenőrizhetőnek és átláthatónak kell lennie. Azért ez nem kis feladat" – mondta a lapnak.

és úgy gondolom, hogy itt szép eredményeket is értünk el. Az összesen 7,2 milliárd forintos kormányzati várólista-csökkentési programnak köszönhetően a műtétre várakozó betegek száma 2015 végére megfeleződött, 70 ezerről 35 ezerre csökkent, és a várakozási idők is nagymértékben rövidültek."