Gyorsítja az OTP az átutalásokat

bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY kéz papírpénz pénz pénztárca TÁRGY TESTRÉSZ
Budapest, 2012. augusztus 10. Készpénzt tesz pénztárcájába egy látogató a 20. Sziget fesztivál 3. napján a budapesti Hajógyári-szigeten 2012. augusztus 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank változatlan díjak mellett, november végétől bevezette a bankfiókjaiban megadott, bankközi forint átutalási megbízások aznapi teljesítését. Így az átutalások az eddigi egynapos átfutási idő helyett – hasonlóan az elektronikusan benyújtott átutalásokhoz - már az utalás napján teljesülhetnek.
Vágólapra másolva!

Évente mintegy 3,5-4 millió darab, naponta megközelítőleg 3 milliárd forint összegű, bankfiókban, nem elektronikus úton kezdeményezett bankközi forint átutalás történik az OTP Bankban.

A november 30-tól életbe lépett változás a lakossági és nem lakossági ügyfelek számára egyaránt gyorsabb teljesítést biztosít. A lakossági ügyfelek esetében hétköznapokon

délután 16 óráig adott utalási megbízások még aznap megérkeznek a címzettekhez,

míg a nem lakossági ügyfelek tekintetében a határidő délután 14 óra.

A jogszabályok 2016 januárjától a teszik kötelezővé a bankok számára a gyorsabb utalást. Az OTP viszont már november végétől bevezette az új szolgáltatást.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 16 óra utáni átutalások, csak másnap érnek oda

A határidőt követően megadott megbízások már a következő banki munkanapon átvett megbízásnak minősülnek, így a számlán történő terhelésükre is csak akkor kerül sor. Ebben az esetben elegendő - ám ugyanakkor szükséges is - a teljesítéshez elegendő fedezetet a következő banki nap reggel fél nyolcig, az automatikus fedezetvizsgálat időpontjáig biztosítani.

A fejlesztés következtében az OTP Bank ügyfelei más bankok ügyfeleihez képest korábban élhetnek annak lehetőségével, hogy a bankfiókban benyújtott bankközi forint átutalásaik a korábbi egy munkanap helyett még aznap a kedvezményezett bankjához érnek.