A telekocsizók már most regisztráljanak

telekocsi
Vágólapra másolva!
50 ezer meghirdetett üléssel vág neki a decembernek az egyik legnépszerűbb telekocsioldal. Ez a szám egyébként megegyezik a havi, Németország és Magyarország közti légi közlekedési személyforgalommal.
Vágólapra másolva!

A Budapest–München-távolságot 7 600 forintból, egy másik autós által felajánlott szabad ülésen pedig 14 000 forintért tehetjük meg. A Budapest–Zürich-táv is telekocsi-szolgáltatással nagyjából ennyi pénzből kihozható. A Budapest–Debrecen-vonalon, ha holnap utaznánk, 2500 forintot kérne egy ülőhelyért egy nagyon beszédes blablás.

A telekocsi-közösség, a BlaBlaCar előrejelzése szerint

rekordmennyiségű külföldön élő vagy ott munkát vállaló magyar utas veszi igénybe a telekocsi-szolgáltatást

az idei karácsonyi és újévi ünnepek alatt. Aki biztosan helyet szeretne magának, az már most regisztráljon.

A telekocsi olcsó és gyors tömegközlekedési alternatívát kínál Forrás: BlaBlaCar

A BlaBlaCar oldalán a leggyakrabban Magyarországról induló külföldi utak úti célja Németország, Ausztria és Svájc volt.

Olcsóbb és kényelmesebb

Az ünnepi időszakban a tömegközlekedési lehetőségek hamarabb telítődnek, és sokszor drágábbak, jellemző rájuk a túlzsúfoltság. A telekocsi minden utas számára kényelmes, sokszor háztól házig szóló szolgáltatást jelent. A repülő- és vonatárakhoz képest az ünnepi időszakban akár 40-50 százalékkal, illetve a buszárakhoz képest is 20-30 százalékkal olcsóbb.

A december a BlaBlaCar teljes nemzetközi hálózatában nagyobb forgalmat jelent,

idén 5 millió úttal számolnak ebben a hónapban.

Az ünnepi időszakban megduplázódik a telekocsit használók száma Forrás: Origo

A telekocsizók Magyarország mellett Románia, Horvátország, Szerbia, a tengerentúlon pedig Mexikó és hamarosan Brazília azonos irányba tartó utasai és autósai is élvezhetik a BlaBlaCar előnyeit.

A BlaBlaCar a világ vezető, 20 országban elérhető globális telekocsi-közössége. Az utasok hozzájárulnak az autós üzemanyag- és esetleges autópálya-költségeihez, de mindez nem a profitszerzés, hanem kizárólag a költségek megosztása céljából történik.