Visszajön a letöltési korlát az internetcsomagokban

mobilinternet lte 300 megabit nyíregyháza telekom
300 megabitre kapcsoltak
Vágólapra másolva!
A legnagyobb amerikai internetszolgáltató szerint, aki többet tölt le, az fizessen is többet. Már több helyen is tesztelik új csomagjukat, amely csak 300 gigabájt adatforgalmat tartalmaz. A plusz letöltésért pedig 50 gigabájtonként 10 dollárt (2870 forint) kell fizetni.
Vágólapra másolva!

A fentieket Brian Roberts, a Comcast elnöke mondta a Business Insider's konferenciáján. Érvelése szerint, ha a légkondit 15 fokra tekerjük, nem 22-re, akkor nagyobb lesz a villanyszámlánk, és többet fizetünk. Ennek szerinte igaznak kell lennie az adathasználatra is. Több letöltésért fizessünk többet.

Egy óra filmnézés az internetről 3 gigabájt adatforgalmat is generálhat Forrás: Telekom

A limit bevezetése mögött az állhat, hogy egyre több internethasználónál lépi át az adatforgalom a 300 gigabájtot. Amerikában egyre népszerűbbek az internetes tévéadások és internetes tartalmak, amelyek akár egy óra alatt 3 gigabájt adatforgalmat generálnak. Az eddigi 8 százalékról

drasztikusan nő azoknak a felhasználóknak a száma, akik 300 gigabájtnál többet használnak

letöltésre havonta.

A cég ezért új adatcsomagokat tesztel, amelyek csak 300 gigabájt adatforgalmat tartalmaznak (körülbelül 25-30 blue-ray film, 100 óra jó minőségű filmnézés), és 10 dollárért, vagyis 2870 forintért lehet majd újabb 50 gigabájtot venni hozzájuk.