Most a dízelesek járnak jobban

VW, Volkswagen
Wolfsburg, 2015. szeptember 25. Egy Volkswagen Passat autó kipufogócsövei a német járműgyártó csoport wolfsburgi gyára előtt 2015. szeptember 25-én. A VW igazgatótanácsa ezen a napon dönt a következő vezérigazgató személyéről. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szeptember 18-án leleplezte a céget, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/EPA/Julian Stratenschulte)
Vágólapra másolva!
Drágulhat a benzin a héten, a gázolaj ára viszont tovább eshet – írja a GKI Energiakutató az elemzésében. Szerdától a benzinnél 3-5 forintos emelés, a gázolajnál pedig 3-4 forintos csökkentés lehetséges.
Vágólapra másolva!

A mediterrán és más európai tőzsdei piaci folyamatok hatására összességében, a 27 százalékos áfával is növelten a heti változások a benzin esetében a mediterrán piacon 4-6 forint közötti csökkenést jeleznek, a másik két piacon 5-7 forint a csökkenés mértéke.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Julian Stratenschulte

A benzin ára 334-336 forint körül, a gázolaj ára várhatóan 325-326 forint körül alakulhat.

A GKI Energiakutató megjegyzi, az elmúlt egy év során a benzin ára 6, a gázolaj ára 11 százalékkal csökkent. Az árváltozások és az átlagos keresetek változása miatt 10 százalékkal több benzint és 18 százalékkal több gázolajat lehet egy havi átlagos nettó keresetből tankolni, mint egy évvel ezelőtt.