Kitüntették a bankdoktort

Patai Mihály, Varga Mihály, Singlovics Béla
Singlovics Béla veszi át az Aranykaptár díjat Patai Mihálytól, a Magyar Bankszövetség elnökétől
Vágólapra másolva!
Életműdíjat kapott Singlovics Béla, a K&H Bank Felügyelőbizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

Singlovics Béla, a K&H Felügyelő Bizottságának elnöke meghatározó alakja a hazai bankrendszer történetének. A bank közleménye szerint bankdoktorként is szokták emlegetni, mert

munkásságával elősegítette a magyar bankszektor fejlődését, privatizációját.

Ennek elismeréseként a Magyar Bankszövetség Aranykaptár életműdíjjal tüntette ki decemberben. Az elnökség indoklása szerint „a díj elismerés és köszönet Singlovics úr banki közösségben végzett több évtizedes sikeres vezetői munkájáért”.

„Átéltem nagy fordulatokat, nehéz helyzeteket, köztük a gazdasági világválságot, de a csapatnak és az elkötelezettségnek köszönhetően mindig győztesen kerültünk ki. Remélem, hogy hosszú pályafutásom tapasztalataival ehhez én is hozzájárulhattam. Mindig kerestem azokat a kihívásokat, amelyeknél nagy volt a tét és

Ez elősegítette, hogy a feladatokat sikerrel oldjam meg” – mondta Singlovics Béla.

Singlovics Béla veszi át az Aranykaptár díjat Patai Mihálytól, a Magyar Bankszövetség elnökétől Forrás: Szaka József

Az 1946-ban született Singlovics Béla a Pannonhalmi Szent Benedek Gimnáziumban érettségizett, majd a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát. Az angolul és németül beszélő szakember részben Magyarországon, részben Angliában szerzett további ismereteket, képesítéseket, és szakmai kurzusokon vett rész Svédországban, Portugáliában, Hollandiában és ismét Angliában, írja róla a K&H.

Első munkahelye a Magyar Külkereskedelmi Bank volt, majd öt éven át dolgozott a Citibank Budapest Rt.-nél. Az MKB-nál másodjára 1993 májusában vállalt munkát, majd 1995 és 1998 között a Budapest Bank Rt. volt a munkahelye.

Az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet felügyeleti biztosaként dolgozott néhány hónapnyi időt 1998-ban, majd kinevezték az Eximbank Rt. üzleti vezérigazgató-helyettesének. A Postabank és Takarékpénztár Rt. élére 2002-ben került. 2004-ben felkérték vezérigazgatói tanácsadónak a K&H Bank Rt.-nél, ahol 2005-től az igazgatóság elnöke lett, majd 2014-től a felügyelőbizottság elnöke.