Kiszúrták a biztosítási szerződésben a bakit

Jobb agyféltekés írás  thinking looking up female college student WRITER WOMAN one person northern european ethnicity mid-adult woman mid-adult one mid-adult woman only imagination concentration idea inspiration GLASSES pencil casual clothes CLASSRO
Woman thinking, looking away, pen in mouth
Vágólapra másolva!
A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata szerezte meg a PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat.
Vágólapra másolva!

A PénzSztár versenyre több mint 1000 csapat nevezett be hazai és határon túli magyar középiskolákból, akik közül a legjobb négy kvartett vett részt az oszágos döntőben.

Egy biztosítási szerződésben rejtették el a bakit Forrás: PhotoAlto/Alix Minde

A versenyzőknek a végső fordulóban összesen 12 feladatot kellett teljesíteniük. Házi feladatként 2-3 perces videót kellett készíteniük, bemutatva, hogy miért is fontosak számukra a pénzügyek és hogyan készültek a PénzSztár versenyre.

A diákoknak többek között egy biztosítási szerződésben kellett megtalálniuk a téves információkat,

különféle témájú ügyfélleveleket kellett a megfelelő pénzügyi szervezetekhez elirányítaniuk, illetve grafikonok alapján kellett pénzügyi, gazdasági folyamatokat elemezniük.

Fejenkét százezer forintot nyertek a csapat tagjai Forrás: PhotoAlto/Gabriel Sanchez

A PénzSztár cím birtokosa a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapata lett, melynek tagjai ezzel elnyerték a verseny fődíjait, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank által kibocsátott bankkártyán átvehető, fejenként 100 ezer forintot és a HVG által felajánlott egy-egy okostelefont.

A második helyezést a békéscsabai SzC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolájának csapata szerezte meg, a harmadik a győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájának csapata lett, míg a negyedik helyen a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola csapata végzett.

A fiatalok tudatosan kezelik pénzügyeiket

„A jövőre nézve rendkívül biztató, hogy a fiatal, 15-18 éves korcsoport nemcsak az alapvető pénzügyi fogalmakkal van tisztában, hanem összetett pénzügyi kérdésekben is átfogó ismeretekkel rendelkezik, valamint pénzügyi tudatossága is átlagon felüli” – mondta Vojnits Tamás a Takarékbank vezérigazgató-helyettese.

A Fazekas diákja a legtudatosabbak a pénzügyeikben Fotó: Origo

Dr. Vas Adrienn, a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének főigazgatója hozzátette: a NAV társadalmi küldetésének tekinti a jövő nemzedék pénzügyi kultúrájának fejlesztését, adótudatos magatartásra nevelésének támogatását és ezen keresztül az adómorál javítását.