Börtönben marad Tarsoly Csaba

Vágólapra másolva!
Jogerősen meghosszabbították Tarsoly Csabának, a Quaestor-cégcsoport vezetőjének előzetes letartóztatását, miután a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék szerdai végzésével helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság erre vonatkozó december 15-i döntését
Vágólapra másolva!

A másodfokú bíróság részben megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi döntését, és T.-né R. Erika gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalom helyett házi őrizetet rendelt el. Az elsőfokú bíróság T. Csaba Istvánra és M. Zsoltra vonatkozó döntését ugyanakkor helybenhagyták, így a gyanúsítottak előzetes letartóztatásban maradnak 2016. március 29-ig.

A jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett.

A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három gyanúsítottat, köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét.