A Közgép továbbra sem rúghat labdába

2016.01.05. 15:16

Hiába kedvezett részben Simicska Lajos cégének a bíróság, a fellebbezések miatt nem jogerős az ítélet, így a Közgép továbbra sem indulhat a közbeszerzéseken. Orbán–Simicska 8–5.

„A Közgép Zrt. és a Közbeszerzési Döntőbizottság közötti perben a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú ítélete ellen benyújtott fellebbezések miatt az ítélet nem emelkedett jogerőre” – válaszolta az Origónak a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Továbbra is pályán kívül a KözgépFotó: Origo

A bíróság tavaly december 10-én hozott elsőfokú ítélete szerint a Közgép nem követte el a hamis adatszolgáltatást. „Győzött az igazság” – akkor így kommentálta Puskár Anett, a Közgép kommunikációs igazgatója az ítéletet, amely részben megváltoztatta a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát.

Nem áll jól Simicska szénája

Az Origo elemzése szerint az Orbán–Simicska-meccsen a kormányfő 7–5-re vezetett a félidőben. A fellebbezések miatt a Közgép így továbbra sem indulhat magyarországi közbeszerzéseken, ami komoly veszteség Simicska Lajos cégének. 8–5.

Elsőfokon megdőlt a hamis adatszolgáltatás

A Közgépet a Győr-Gönyű kikötő fejlesztésére kiírt tenderen érte a hatóság állítása szerint hamis adatszolgáltatáson. Az ajánlatkérő Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság helyett eljáró Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. öt dolog miatt zárta ki a Közgép ajánlatát. Szerintük három helyen is hamis adatot szolgáltatott a cég, a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata ugyanakkor már csak egyetlen kizáró okot talált:az egyes hajók zárt fedélzetének négyzetméteradatai esetében a KDB szerint is áll a hamis adatszolgáltatás.

Ezt támadta meg a Közgép, és a bíróság igazat adott neki, ugyanis rövid indoklása szerint a pályázat kiírásában a zárt fedélzet kiszámításának módját nem adták meg, így ez nem is támadható. Hogy az ügy mikor folytatódik, arról még nem tájékoztatott a bíróság.

Testükkel védik a Bazilikánál Simicska oszlopait
Kedd délután egyre nagyobb darukkal támadják a Bazilikánál a főváros bontóemberei a Mahir őrző-védőkkel körbevett hirdetőoszlopait. Simicska Lajos reklámcégének sem indult jól 2016.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK