Demján Sándor váltja Hosszú Katinkát

Demján Sándor Forbes exitlista
Vágólapra másolva!
Demján Sándor üzletember kapta a Figyelő Év embere 2015 elismerését. Az üzletember az átadáson arról beszélt: Magyarország jövője az adórendszerén múlik, és válaszolt arra is, miért szállt ki a Gránit Bankból. 
Vágólapra másolva!

Lambert Gábor, a Figyelő hetilap főszerkesztője a szerdai díjátadáson elmondta, a cím odaítélésével Demján Sándor gazdasági sikerei mellett a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét kívánták elismerni.

A Figyelő Év embere díjat olyan személy kapja, aki nemzetközileg is elismert teljesítményt nyújt, és öregbíti Magyarország hírnevét a világban. A kiválasztásnál fontos szempont, hogy

a teljesítménye üzletileg is mérhető legyen, a tevékenységét átlátható módon, szabályosan végezze.

A 2014. évi teljesítménye alapján az első Év embere a hetilapnál Hosszú Katinka lett.

Ingatlanfejlesztésre koncentrál

Demján Sándor az elismerést megköszönve hangsúlyozta,

Magyarország jövője azon múlik, hogy lesz-e versenyképes adórendszere."

Az üzletember szerint Magyarország akkor tud fejlődni, ha nem sérti meg az általános foglalkoztatási arányokat. A felesleges foglalkoztatás többletadót jelent, a bérek értéke pedig alacsony marad – tette hozzá.

Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke a díjátadón méltatta Demján Sándor emberi méltóságért tett munkáját, amelyet a tanács tavaly díjjal ismert el. Újságírói kérdésre válaszolva Demján Sándor elmondta, hogy a Gránit Bankban a cég értékének növelésével részvénykivásárlási jogot adott a pénzintézeti menedzsmentnek, nem szeretett volna a tőkeemelés után kisebbségi tulajdonban maradni, ezért kiszállt tulajdonosként, és a jövőben az ingatlanfejlesztés dominál az üzleti tevékenységében.