Majdnem ötödével csökkentek az élelmiszerárak a FAO szerint

2016.01.07. 16:20

Tavaly átlagosan 19,1 százalékkal csökkentek a globális élelmiszerárak a piacon jelentkező többlet hatására, miközben a kereslet csökkent.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) adatai szerint a figyelembe vett termékfajták – a szemes termékek, az olajos magvak, a cukor, a tejtermékek és a húsfélék – ára átlagosan legalább 15 százalékkal csökkent tavaly.

A tavalyi volt a negyedik egymást követő év, amikor csökkentek az élelmiszerárak globálisan a FAO számításai szerint.

Átlagosan 19,1 százalékkal csökkentek az árak

Forrás: Thinkstock

Tavaly a legnagyobb árcsökkenést a tejtermékeknél jegyeztek fel:

  • a húsárak 15,1 százalékkal, 
  • a szemes termékeké 15,4 százalékkal, 
  • a cukoré 21 százalékkal, 
  • az olajos magvaké 19 százalékkal 
  • míg a tejtermékeké 28,5 százalékkal

esett 2014-hez képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK