Már a Díjneten is befizetheti Telekom-számláit

2016.01.07. 11:50

A Magyar Telekom a folyamatban levő termékportfolió-egyszerűsítés keretében április 8-ával megszünteti a Távszámla elektronikus számlabemutatási és -fizetési szolgáltatását, és ezzel párhuzamosan számlakibocsátóként csatlakozik a piacvezető Díjnet Zrt. rendszeréhez, közölte a táraság.

A két szolgáltató megállapodása alapján ezt követően a Magyar Telekom, valamint a Távszámlán jelenleg elérhető szolgáltatók (E.ON, Tigáz és DRV) minden érintett Távszámla-felhasználója részére a Díjnet biztosítja az elektronikus számlabemutatás és -fizetés szolgáltatást, írja közleményében a Magyar Telekom.

A cég ügyfelei a jövőben is kezelhetik és befizethetik számláikat a Telekom weboldalán, a Telekom.hu-n, továbbá okos eszközükön a díjmentesen letölthető Telekom alkalmazás segítségével, illetve az új partner, a Díjnet számlabemutatási és fizetési rendszerével, amely a Távszámlához hasonlóan elektronikus formában, az interneten keresztül biztosítja számláik megtekintését és befizetését. Mint írják, a változásról és az azzal járó teendőkről a Telekom közvetlenül tájékoztatja minden érintett ügyfelét és üzleti partnerét.

Nemcsak a Telekom számlakezelése szűnik meg

A Távszámlán jelenleg elérhető szolgáltatók (E.ON, Tigáz és DRV) számlakezelése is megszűnik április 8-ával, közölte a Magyar Telekom. Ezen szolgáltatók külön tájékoztatást küldenek az érintett ügyfeleknek a számláik további kezeléséről.

A jelenlegi regisztrált Távszámla felhasználók január 7-étől április 7-ig, azaz három hónapon keresztül a Távszámla weboldalán nyilatkozhatnak, hogy igénybe kívánják-e venni a Díjnet szolgáltatását, és lehetőségük lesz arra is, hogy kényelmesen, néhány kattintással átregisztráljanak a Díjnet rendszerébe.

Telekom-számláit ezentúl a Díjneten keresztül is befizethetiForrás: Magyar Telekom

A Díjnet választásával a felhasználók április 8. után is kényelmesen, online elérhetik a korábbi (az utóbbi 14 hónapra vonatkozó) és az új Telekom számláikat számítógépről vagy mobil eszközről a Díjnet weboldalán, és azokat be is fizethetik bankkártyával, internetes vagy eseti banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, vagy a díjmentesen letölthető iCsekk alkalmazás segítségével, olvasható a közleményben. A Díjnet rendszerében a Telekom mellett további 24 szolgáltató számlái is egy helyen kezelhetők.

Ha a felhasználó nem nyilatkozik számlái kezeléséről, a Távszámla megszűnése miatt 2016. április 8-ától Telekom lakossági otthoni és mobil számlái már csak a Telekom.hu-n lesznek elérhetők, ahol a megszokott módon kifizetheti azokat banki átutalással vagy Telekom gyorsfizetéssel. A saját Telekom fiók létrehozásával az ügyfelek egyetlen azonosítóval kezelhetik otthoni, mobil és üzleti Telekom előfizetéseiket.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK