Már az OTP-nél is igényelhető az új csok

Bank
Budapest, 2012. március 19. Banki munkatárs segít egy ügyfélnek a XIII. kerületi Petneházy utcában lévő OTP Ingatlanpont ügyfélszolgálatán. Az iroda kínálatában egyaránt szerepelnek az OTP Csoport tulajdonában lévő használt és új építésű, valamint korábbi hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok, továbbá külső piaci megbízások is bővítik portfolióját. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Az OTP Bank január 7-től közel négyszáz fiókjában befogadja az új családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek iránti igényeket, közölte a bank. Korábban az FHB jelezte, hogy január 4-től már igényelhető a támogatás, és a bank az első igényléseket már be is fogadta.
Vágólapra másolva!

Kormos Zoltán, az OTP Bank lakáshitelezési igazgatója elmondta, hogy az év első napjaiban csak tájékoztatást tudtak adni az érdeklődőknek, de csütörtökön az érdemi ügyintézést, az igénylések befogadását és feldolgozását is megkezdték. „Ezzel lehetővé válik, hogy

A tavaly év végén megjelent új szabályok alapján igényelhető, akár 10 millió forintos otthonteremtési támogatás és az ahhoz igénybe vehető 10 milliós kedvezményes hitel iránt az elmúlt napokban élénken érdeklődtek az ügyfelek az OTP Bank fiókjaiban is.

Már az OTP-nél is igényelheti a csokot Forrás: MTI/Soós Lajos

„Várakozásaink szerint 2016-ban

– mondta Kormos Zoltán. Az új csok és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelek folyósításához a legnagyobb lakossági bankok mindegyike megkezdte már a felkészülést, és azt ígérik, hamarosan be is tudják majd fogadni az igényeket.

Az MTI által megkeresett bankok arról számoltak be, hogy

már január első hetében megnőtt az ügyfelek érdeklődése

a 2015. december 29-én hatályba lépett új támogatási rendszer iránt. A hitelintézetek egyelőre azon dolgoznak, hogy informatikai és ügyviteli rendszerüket az új feltételrendszerhez igazítsák, valamint felkészítsék ügyintézőiket, mindez azonban néhány hetet is igénybe vehet. A legtöbb bankban az igényeket még nem tudják befogadni, csak információt tudnak adni az új csokról.