Tovább kell beosztani a decemberi nyugdíjat

2016.01.08. 09:51

Tavaly decemberben már a hónap elején elküldte a nyugdíjakat az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. Januárban viszont csak 12-én érkezik az első nyugdíj. A nyugdíjasoknak 10 nappal tovább kell beosztaniuk a decemberi ellátásukat.

Az átlagnyugdíj Magyarországon 117 ezer forint körül van. Novemberben összesen 2 millió 18 ezer 758-an kaptak nyugellátást. 2016 januárjától 1,6 százalékkal emelkednek a nyugellátások. Az emelés több mint húsz járandóságot érint, többek között: az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, és az árvaellátást is. 

A friss nyugdíjnaptárból kiderült 2016-ban is általában a hónap 10. és 12. napja között kapják meg a nyugdíjasok az ellátásukat. 2016 decembere is kivételes hónap lesz a nyugdíjak folyósítása miatt. Az év utolsó hónapjában megint a hó első napjaiban érkezik a nyugdíj. 

 

       Hónap                                                    Banki jóváírás napja                                           
Január   12. kedd
Február   12. péntek
Március   11. péntek
Április   12. kedd
Május   12. csütörtök
Június   10. péntek
Július   12. kedd
Augusztus   12. péntek
Szeptember   12. hétfő
Október    12. szerda
November   11. péntek
December    2. péntek


Az ONYF azt írja, a belföldi bankszámlára utalás esetén a tárgyhavi nyugdíjszámlán történő jóváírására a tárgyhónap 15-éig kerül sor. A posta a kifizetéseket ütemezetten, a nyugdíjasok részére eljuttatott kifizetési naptárban szereplő napokon kézbesíti, a kifizetendő összeget a posta ehhez igazítva kapja meg. 

December kivételével minden hónap 15-éig érkezik a nyugdíjForrás: AFP/Ria Novosti/Aleksandr Kondratuk

A nyugdíjak kifizetését postai úton vagy bankszámlára való utalással teljesíti a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. Amennyiben a nyugdíjakat a postás kézbesíti, akkor a postai kifizetési naptár szerinti napon veheti át a nyugdíjas a járandóságot. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK