Mégsem jön a jüankötvény

jüan yuan Kína deviza
A combo of Chinese currency RMB or Yuan, US Dollar, Hong Kong Dollar and other currencies notes is seen outside a foreign exchange shop in Hong Kong on March 12, 2015. China is in talks with the International Monetary Fund for the Washington-based institution to add the yuan to its basket of reserve currencies, a top banking official said Thursday as Beijing seeks a greater global role for the unit. It hopes the yuan will become part of the IMF's special drawing rights (SDR) assets in the foreseeable future, said vice central bank governor Yi Gang. (Jason Li/EyePress)
Vágólapra másolva!
Magyarország elhalasztja jüankötvény-kibocsátását a piaci bizonytalanságok miatt - közölte egy, az üzlethez közel álló forrás csütörtökön, akit a Dow Jones idézett.
Vágólapra másolva!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán sikeresnek értékelte a Bank of China (BOC) által a jüankötvény kibocsátásának előkészítésére hétfőn és kedden rendezett "non-deal roadshow"-t. Az ÁKK-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "a tárgyalások sikeresek voltak, a befektetők nagyon elégedetten és pozitívan nyilatkoztak Magyarországról a hallottak alapján".

Az államadósságkezelő egy hete csütörtökön jelentette be, hogy

Magyarország befektetők toborzásával bízta meg a Bank of China pénzintézetet

egy jüanban denominált kötvény kibocsátásához. Az akkori bejelentésben hangsúlyozták, hogy Hongkongban és Szingapúrban "csak tájékozódó jellegű találkozókról van szó, ami a közeljövőben kötvénykibocsátáshoz is vezethet".

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt hónapban a Reuters hírügynökségnek adott interjúban "nagyon fontosnak" nevezte egy jüanban denominált kötvény kibocsátását a tavaly novemberben Kínával kötött megállapodásnak megfelelően.

A kibocsátás felső határát 3 milliárd jüanban (455 millió dollár) jelölte meg

akkor a miniszter.