Felosztották az Energetikai Központ fogyasztóit

villamos vezeték áram
Nyírmihálydi, 2010. február 24. Az E.ON munkatársa lerángatja a hálózatról a lopáshoz szükséges vezetéket egy olyan lakóház előtt, melynek lakói a mérőórát megkerülve, illegális módon, drótok segítségével közvetlenül a hálózatról jutnak elektromos áramhoz Nyírmihálydiban. A településen húsz rendőr közreműködésével az E.ON tizenhat munkatársa felszámolta az áram lopására alkalmas eszközöket és az átalakított mérőberendezéseket. Az akció során 17 büntetőfeljelentést tettek.. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Az Elmű, az E.On, az Émász és az EDF Démász között osztják el az Energetikai Központ Zrt. fogyasztóit.
Vágólapra másolva!

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felhívására az EDF Démász Zrt. és az E.On Energiaszolgáltató Kft. adott ajánlatot a pénzügyileg ellehetetlenült Energetikai Központ Zrt. fogyasztóinak ellátására, közölte a hivatal. A két szolgáltató a saját területén lévő fogyasztók ellátására jelentkezett.

Az Elmű Hálózati Kft. és az Émász Hálózati Kft. szolgáltatási területen lévő fogyasztók ellátására az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-t, a területileg illetékes egyetemes szolgáltatót jelölte ki az energetikai hivatal.

Senki sem marad áram nélkül

Az Energetikai Központ Zrt. által ellátott felhasználók száma 14 536 fő, kizárólag egyetemes szolgáltatásra jogosult, lakossági fogyasztó. Közülük

  • 8544 az Elmű elosztói működési területén,
  • 2180 az Émász elosztói működési területén,
  • 3696 az E.On elosztók működési területén,
  • 116 az EDF Démász elosztói működési területén vételez villamos energiát.

Az érintett fogyasztóknak nincs teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban. A mérőórák leolvasását a területi elosztók végzik, közölte a hivatal, amely szerint az ellátás garantált.