Az évtized delegációját vezeti Matolcsy György

2016.01.15. 13:04

Matolcsy György jegybankelnök vezetésével folytat tárgyalásokat a Magyar Nemzeti Bank delegációja Kínában. A küldöttség részt vett a magyar jegybank és a Kínai Nemzeti Bank közös szervezésében első alkalommal megrendezett Kínai-magyar pénzügyi fórumon is - közölte az MNB.

A tájékoztatás szerint a mostani úthoz hasonló, magas szintű pénzügyi csúcstalálkozóra utoljára 16 éve került sor Magyarország és Kína között.

A fórumon az előadók áttekintették a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatokat, és megállapodtak abban, hogy a minden évben megrendezik a találkozót - írja a jegybank. Ezt követően Matolcsy György a Bank of China (BOC) felsővezetőivel is kétoldalú tárgyalást folytatott.

Li Ko-csiang kínai miniszterelnök üdvözli a hivatalos kínai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök delegációjának tagjait az Országos Népi Gyűlés épületében Pekingben 2014. február 12-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

 Az MNB és a tulajdonában lévő Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös küldöttsége Sanghajban az értéktőzsde vezetőségével is tárgyalt a jegybankelnök vezetésével. A delegáció tagja Nagy Márton, a jegybank alelnöke, egyben a BÉT elnöke, valamint Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója is - áll a közleményben.

Az MNB és a BÉT küldöttsége a kínai egyetemi rangsorban harmadikként jegyzett, óriási kutatói háttérrel rendelkező Fudan Egyetem rektorhelyettesével és professzoraival, valamint több vezető kínai üzletemberrel is folytatott tárgyalásokat. A megbeszélések célja a magyar-kínai pénzügyi, tőzsdei és oktatási kapcsolatok fejlesztése volt - olvasható az MNB tájékoztatásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK