A parlament tavasszal szavazhat a nemzeti italboltokról

dohánytermék, csempészáru, nemzeti dohánybolt, trafik
Vágólapra másolva!
Lehetséges, hogy az országgyűlés a tavaszi ülésszakban szavaz azokról a törvénymódosításokról, amik megágyaznak a nemzeti italboltok létrehozásának. Az biztos, hogy módosítani fogják a jövedékiadó-törvényt.
Vágólapra másolva!

A tavaszi törvényalkotási időszakban kerülhetnek az országgyűlés elé azok a törvénymódosítások, amikkel a kormány államosítaná az alkoholos italok kiskereskedelmét, és a dohányboltok mintájára létrehozná a speciális italboltokat, írja a Figyelő január 21-ei számában.

A jövedékiadó-törvényt módosítják

Annyi biztos, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium nagyobb módosítást fog beterjeszteni a jövedékiadó-törvényhez. A törvényalkotási program szerint a módosítót a tárca májusban tervezi betarjeszteni, és júniusi elfogadásra számítanak.

Az alkohol jövedéki termék, a lap szerint nem lenne meglepő, ha módosítóban megtalálhatóak lennének egy új értékesítési monompólium részletei.

Új befektetők a gyártásban

A törvénymódosításokon kívül érdemes lesz figyelni, hogy milyen új befektetők jelennek meg a szeszesital-gyártásban, mert ebből lehet előre következtetni egy esetleges piaci átrendeződésre.