A KPMG 8 százalékkal növekedett tavaly

kpmg
Vágólapra másolva!
A 2015-ös üzleti évben tovább emelkedett a KPMG árbevétele globálisan, ami elsősorban a szolgáltatási kör bővülésének és az akvizícióknak köszönhető – derül ki a vállalat éves jelentéséből. Az árbevétellel párhuzamosan nőtt a munkavállalók száma is, a KPMG tagvállalatai jelenleg 174 ezer főt foglalkoztatnak.
Vágólapra másolva!
  • A KPMG globális árbevétele a 2015-ös üzleti évben elérte a 24,44 milliárd dollárt.
  • Sikeres a D&A (data and analytics, adat és elemzés) üzletág bővítését és az új technológiák bevezetését célzó többéves program.
  • Amerikában jelentősen nőtt a KPMG árbevétele, az európai, közel-keleti és afrikai térségekben viszont lassult a növekedés.
  • A három üzletág mindegyikének nőtt az árbevétele. A leggyorsabb bővülést a tanácsadási területen tapasztalták.
  • Egy év alatt 24 ezer frissdiplomást alkalmazott a cég világszerte, a munkatársak száma globálisan meghaladja a 174 ezret.

A 24,44 milliárd dolláros árbevétel 8,1 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest, ami John Veihmeyer, a KPMG International vezérigazgatója szerint elsősorban annak köszönhető, hogy

rekord sebességgel reagáltak a globális üzleti kereslet gyors változásaira.

„Az ügyfeleknek kínált szolgáltatások köre jelentősen bővült, köszönhetően a technológiai újításoknak, a számos akvizíciónak és a sok új, tehetséges munkatársunknak" - mondta a vezérigazgató.

Erős regionális eredmények

A jelentés szerint az amerikai régióban 13,6 százalékkal nőtt a KPMG árbevétele az előző év azonos időszakához képest, ami globális szinten kiemelkedő eredménynek számít. Csak az Egyesült Államokban 14,8 százalékkal emelkedett a vállalat árbevétele. Az ázsiai és az óceáni térségben mérsékeltebb, 8,2 százalékos növekedést tapasztaltak. Ezen belül Szingapúr volt a legerősebb, 11,2 százalékkal.

Az európai, a közel-keleti és az afrikai térségben is nőtt a árbevétele, azonban a korábban említett régiókhoz képest visszafogottabb mértékben, 4 százalékkal. Ez lassulás tavalyhoz képest (akkor 4,7 százalékkal emelkedett az árbevétel), ami elsősorban az érintett országokban tartós gazdasági problémáival indokolható.

Egyre több munkavállaló

A KPMG világszerte a 2015-ös üzleti évben is nagy hangsúlyt fektetett a munkaerő-toborzásra.

Egy év alatt rekordszámú, 24 ezer frissdiplomásnak adott munkát,

és szép számmal érkeztek tapasztalt szakemberek is a céghez, köztük 352 új partner. A KPMG globális munkaerő-állománya 7 százalékkal nőtt tavalyhoz képest, és meghaladta a 174 ezer főt. A KPMG célja, hogy a következő három évben további 40 ezer új munkahelyet teremtsen.