Kijöttek az Uber titkos számai

Uber taxi
20150913 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration shows the logo of Uber on a smart phone during a protest of Brussels taxi drivers against taxi-app Uber, 20150913, in Brussels. Brussels' taxis ride Today at half price. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Miközben az Uber vesztesége egyre halmozódik, bevételi oldalon szárnyal a vállalat. A fuvarszolgáltató hálózatnak tavaly egy negyedév alatt több bevétele volt, mint a megelőző egész évben. 
Vágólapra másolva!

A tavalyi év harmadik negyedévében az Uber 697 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, többet, mint a 498 millió dolláros nettó árbevétele – írja a Business Insider a The Information által kiszivárogtatott adatokra hivatkozva. (A nettó bevétel az összeg, amely a vállalatnál megmaradt, miután kifizette a sofőröket.)

A 2015. július-szeptember közötti bevételt összevetve a korábbi negyedévekre vonatkozó adatokkal, az látszik, hogy tavaly csak harmadik negyedévben (egy negyedév alatt)

több bevételt ért el a cég, mint 2014 egészében.

Az említett 498 milliós negyedéves bevételhez képest ugyanis 2014-ben mindössze 495,3 millió dollár folyt be a céghez.

A számok alapján semmit nem javult, sőt, tovább romlott a cég jövedelmezősége. A tavalyi harmadik negyedévben elért 697 millió dolláros veszteséggel szemben 2014 egész évére 671,4 millió dollár mínusz szerepelt a könyvekben.

2015 első három negyedévében az Uber vesztesége összesen 1,7 milliárd dollár volt. Ezzel szemben ugyanebben az időszakban mindössze 1,2 milliárdos dollár nettó bevétel maradt a cégnél.

Az Uber eddig nem kommentálta a megjelent számokat.