Szereti a kínos csendet? Az uberezés akkor önnek való lesz

2016.01.22. 14:49

Vicces helyzeteket hozhat majd, ha az Uber sofőrjei pontról pontra betartják a NAV ajánlásait. Számlát adni például az utazás végén még percekig nem tudnak majd, hiszen a végleges összeg csak később érkezik meg a telefonjukra. Az Uber már dolgozik a megoldáson. 

A kormány részéről elsőként az adóügyekért felelős államtitkár szólalt meg Uber-ügyben. Az ő szavaiból pedig arra lehet következtetni, hogy az uberesekkel semmi gond nincs, ha adnak számlát, és rendesen adóznak. Ehhez egy ajánlást is közzétett a NAV. 

Forrás: Imaginechina/Wei Yao

Ez lehet az első jele, hogy a kormány a kommunikációja ellenére a taxisszakma szabályozásának enyhítésén dolgozik. A végső megoldásig viszont lesznek kínos pillanatok. Több uberes sofőr is jelezte nekünk az államtitkár bejelentése után, hogy nincs az adófizetéssel semmi bajuk, de a számlaadás kicsit el fog húzódni. 

Az Uber ugyanis az utazás vége után több perccel küldi csak meg az utazásra vonatkozó végleges árat a sofőrnek és az utasnak is. Amíg tehát nem érkezik majd meg a levél a cégtől, addig utas és sofőr is ülhet a kocsiban némán. Az adatok megérkezése után pedig jöhet a számlaírás. 

Kérdésünkre az Uber elmondta, hogy az utas minden utazás végén kap egy utazásösszegzőt e-mailben arra a címre, amellyel korábban regisztrált. Ez tartalmaz minden részletes információt az utazással kapcsolatban; hol vette fel és tette le az utast, az autós partner adatai és a díjazás részletezése annak érdekében, hogy teljes mértékig átlátható legyen az árazás. 

Az Uber is dolgozik a számlázáson

Mivel egyre több utas érdeklődik, hogy miként használhatja az Ubert üzleti utazásokra, dolgozunk egy új megoldáson, amelynek köszönhetően az autóspartner nevében az Uber elektronikus számlát állítana ki – írta a cég. Ebben közreműködik egy magyarországi független adótanácsadó cég is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK