Eladták a román McDonald'sokat

McDonalds
A picture taken on January 22, 2014 in Paris, shows the logo of a US fast food restaurant Mac Donald's. Vice-president for finance of McDonald's France Alexis Bourdon reiterated in a statement to the press on January 22, 2014 that the American fast-food giant, suspected of trying to avoid paying taxes on 2.2 billion euros ($3 billion) of income from its 314 French eateries, "pays all of its taxes" on the "totality of its revenue", denying a report of French magazine L'Express. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
Eladta romániai üzletét az amerikai McDonald's, amelynek a 67 étteremből álló hálózatát egy máltai vállalat fogja működtetni franchise rendszerben - közölte a Ziarul Financiar című napilap.
Vágólapra másolva!

A román gazdasági újság szerint a

máltai Premier Capital további öt országban működteti már

franchise rendszerben az amerikai vállalat összesen 64 éttermét. A máltai cég honlapja szerint Észtországban, Lettországban, Litvániában, Görögországban és Máltában vannak jelen.

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard



Romániában az amerikai vállalatnak 67 gyorsétterme van,

így a máltaiak számára Románia lesz a legnagyobb piac. Az újság szerint a felek már nyár óta tárgyaltak, ugyanis a McDonald's számára nem volt kifizetődő, hogy közvetlenül legyen jelen a román piacon.

A McDonald's Romániában évente mintegy 100 millió euró árbevételt ért el, és a legnagyobb étteremláncnak számít. Az újság információi szerint a megállapodás a hétvégén jött létre, de a felek nem nyilatkoztak a tranzakció részleteiről.

Az amerikai gyorsétteremlánc

1995-ben nyitotta meg első üzletét Romániában, ahol mostanáig közvetlenül volt jelen,

ellentétben főbb vetélytársaival (KFC, Pizza Hut, Subway), amelyek eleve franchise hálózat kialakításával léptek be a román piacra.