Vágólapra másolva!
Az áfacsökkentésnek köszönhetően megnövekedett sertéshúsfogyasztás a baromfifélék fogyasztásából vett el, legrosszabbul a csirkével és pulykával foglalkozók járnak - mondta Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke.
Vágólapra másolva!

Miután a január elsejei áfacsökkentésnek köszönhetően látványosan esett a sertéstőkehúsok ára, más ágazatok szereplői is lobbiznak a kedvezményes, 5 százalékos áfáért.

A Baromfi Terméktanács szerint a csirkehús áfáját is csökkenteni kellene Forrás: AFP/Pavel Lisitsyn

„A január végeztével rendelkezésre álló adatokat korrekt módon értékelni fogjuk. Az már most látszik, hogy számokkal tudjuk bizonyítani, hogy

- mondta a Világgazdaságnak a BTT elnöke.

A lap azt írja, a napokban a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa jelezte, hogy szeretnék elérni a halászati élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra mérséklését, és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is bejelentette, hogy a tejágazat megsegítéséhez az első és legfontosabb lépés a fogyasztói tej áfájának 5 százalékra csökkentése.