Szárnyalnak a postán a megtakarítások

2016.02.01. 12:36

Rekord összegre nőtt a megtakarítások állománya a Magyar Postán 2015-ben, egyre több lakossági ügyfél már a befektetéseit is a postán intézi, nem csak folyószámla ügyeit.

A fejlesztéseknek köszönhetően 2015 végén az ügyfelek már több mint 50 ezer Posta bankszámlát nyitottak, a nyártól pedig már személyi kölcsönt is lehet igényelni a postákon.
 

Értékpapírszámlával 2015 végén már 40 ezer ügyfél rendelkezettFotó: Origo

A Magyar Posta azt közölte, a 2013-ban alakult Magyar Posta Befektetési Zrt. kezelésben volt csaknem 110 milliárd forint megtakarítási állomány, értékpapírszámlával 2015 végén 40 ezer ügyfél rendelkezett, a posta által közvetített megtakarítási állomány háromnegyedét állampapírban helyezték el az ügyfelek.

A Posta Biztosítónál 240 ezer biztosítási szerződést kötöttek a múlt évben, a biztosítási szektorban 13 éve jelen lévő Posta Biztosító 2014. után 2015-ben is elnyerte a londoni székhelyű pénzügyi folyóirat, a World Finance Magazin díját, mint a magyarországi biztosítási szektor legjobb életbiztosítója – közölte a Magyar Posta.

Vidékre koncentrálnak

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára azt mondta, fontos, hogy a kisebb településeken is minél szélesebb körben elérhetők legyenek a nagyvárosokban megszokott, korszerű pénzügyi szolgáltatások, ezzel erősödjön a vidék pénzügyi infrastruktúrája, és ebben fontos szerepe van a Magyar Postának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK